Bε My GirL.


owner


a girl. no matter how many times she denies it, she will always remember every detail, every moment, every piece of the memories.

Tagboard


Credits

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Wana and AtinVIP . Cute icon from Pixel.
LUMRAH WANITA
Friday, January 4, 2013 | 0 Comments
wanita tu lembut hatinya, rapuh jiwanya, santun kelakuannya.

wanita suka kan perhatian. jangan lah tanya mengapa, bagaimana, bila, di mana atau siapa yea. tu memang lumrah kejadian. wanita suka benda yg comel molek belaka. sebb tu perempuan akan mudah sangat fikir bukan bukan bila boyfie atau someone yg dia da anggap special dalam hidup dia, tak caring dengan dia. bukan lah nak cakap wanita ni tak memahami. tapi, dia just need someone tu spend time dengan dia. even tak whole day, at least tanya lah sihat tak? da makan belum? mungkin lelaki anggap benda macam ni simple, tapi sangat bermakna utk kaum hawa ni. lagi lagi dapat text sweetsweet dari boyfie. bahagia tau perasaan macam tu. kalau boleh nak perasaan mcm tu hari hari ;)

actually perempuan ni sifatnya agak comel dan manja *macam saya!* bukan lah nak terhegeh dengan boyfie dia. as long as dia sayangkan org tu, dia nak yg terbaik utk relay tu. sekali lagi mention yg terbaik. dan perempuan ni agak teliti sikit. so lelaki kena lah alert sikit. eh, alert banyak. lagi kalau tarikh anniversary, birthday bagai tu. kalau lupa, mau nya perang dunia nanti.

kadang kadang kemarahan yang berpunca dari perselisihan faham akan semakin serius kalau tak bijak mengawalnya. usah jadikan kemarahan tu sebagai punca pertelingkahan atau persengketaan berpanjangan walaupun bermula dari perkara remeh dan kecil. kita tidak seharusnya di kawal oleh emosi . sebaliknya kita yg sepatutnya mengawal emosi. tapi kalau dah marah kadang tak sedar apa tindakan yg kita buat. setiap kemarahan perlu ada keseimbangan akal dan fikiran untuk mengawalnya.

perempuan memang fikir jauh . perempuan suka fikir sesuatu yg merumitkan. sehingga lelaki boleh pening kepala dok fikir apa yg ada dalam kepala perempuan ni. sebb tu selalu lelaki cakap, tak faham lah dengan perempuan ni. yg perempuan pula akan cakap tak faham lah dengan lelaki ni. lelaki terlalu fikir simple, rilek tetapi efektif tetap jugak bila difikirkan oleh wanita. terlalu banyak yg perlu difikirkan untuk menyelesaikan apa yg lelaki fikir.