Wednesday, December 13, 2017

Jangan cemburu dengan rezeki orang

by , in



Related image


"If you are grateful, I will surely give you more" ( surah ibrahim 14:7 )

Rezeki setiap orang lain. Di ketika umur 25 tahun ni, ada yang dah berkahwin dlu, ada yang anak dah 2 orang, ada yang dah dapat pergi haji, ade yang dapat vacation selalu, ada yg dah kerja overseas, ada yang kerja gempak, ada yg da pakai kereta idaman, ada yang dapat jaga ibu abah.

Setiap orang berbeza. Rezeki itu rahsia Allah.
Allah knows what is the best for you and when it's best for you to have it.

Setiap orang mesti plan for something lagi2 yang melibatkan career, marriage and etc.
And so do I. Macam2 dah plan dalam kepala ni. (moga dipermudahkan)
Slowly but surely.
Walaupon ade sstgh plan kena hold lagi tp I'm okay.
Sbb Allah akan beri on the right time, on the right place.
I try to always think positive semua benda. Rasa tenang sikit.
 Lagipon bila asyik fikir benda yang kita tak boleh control like jodoh semua tu camne. Makin rasa pening, complicated and stress. Why stress on something you can't conrol?

Berada pada tahap skrg pon rasa mcm my mission completed a lit bit.
Dapat kerja before my convo day. Dapat saving for my convo. I'm so happy!
Skrg try utk stabilkan balik everything. Saving, saving, saving.

As for now. Selain chase my dreams, I enjoyed every moments.
Enjoyed pergi bercuti, makan sedap sedap, shopping and self reward every month, beli barang yg i suka, tidur lena, makan anything. Wuu alhamdulillah.
Bahagia dapat berbelanja utk diri sendiri & fmly, bahagia dapat travel tanpa komitmen suami/anak2, hutang kereta and apa2 loan kehidupan.

Siapa yang tak nak going to the next stage of life kan? Semua orang nak.
Cuma belum tiba masanya je.

Jangan la persoalkan. Tolonglah faham kalau2 dia ade problem ke kan.
Tak semua org akan dapat sesuatu pada masa yang sama. Each of us is different.

Jangan lah  ada sikap irihati dengan kawan disekeliling kita, cuba terima dengan cara yang positif. kamu tahu tak, aura yang kamu bawa tu akan mempengaruhi kehidupan kamu sehari-hari. jadi, tolong dan tolonglah buang sifat negatif tu jauh-jauh.

El 12:12pm



My Instagram