Bε My GirL.


owner


a girl. no matter how many times she denies it, she will always remember every detail, every moment, every piece of the memories.

Tagboard


Credits

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Wana and AtinVIP . Cute icon from Pixel.
terimakaseh pakcik KMJ :)
Wednesday, July 6, 2011 | 0 Comments
setiap kali join pameran kerjaya, macam2 beg dan brochure aku dapat dari mcm2 universiti IPTA dan IPTS. da mcm koleksi da sume dalam bilik aku. HHO. tadi aku juinn pameran kerjaya kat skola. ada UTHM, UITM, Matrikulasi ( KMJ ), UTM, IKM dan mcm2 IPTS.

benefit : dapat la lbey lanjut  pngetahuan dalam pngisian UPU, kos yg lbey sesuai. so, kat situ aku tau mana tahap aku dan berapa jaoh lagi aku mesti capai.
dalam byk2 uh, aku just only tertarik utk follow ujian kerjaya kat booth KMJ. just tick apa aktiviti dan perkara yang aku suka atau ingin cuba.
and lastly, YEAHHH !

aku firstly di group C. markah tinggi gila. C for Convensional. pakcik KMJ uh cakap,
aku sgt2 mementingkan ketelitian, dan buaddd sesuatu nak sgt PERFECT ! memang ! btol dan sgt tepat ! hha. plus sgt cerewettt. dea ckap aku sgt sukakan no. dan pendiammm. OPPPPSSS, pendiammm plak aku ni ? HHA. *gelak besa :D and kerjaya yg dea syorkan :

i- bidang kewangan ( akautan, pegawai kewangan, pegawai bank, penasihat kewangan, perancang belanjawan )
ii- bidang perkeranian ( SU, pengendalian komputer )
iii- lain2 ( pegawai hartanah, guru math, pegawai maklumat )

lepastu, A for Artistik. dea cakap, aku suka mnyelesaikan masalah, kreatif dan inovatif, dan paling ta suka di kongkong. lagi dikongkong, lagi aku nak memberontak. YUP ! tepat lagik ! :) kerjaya pilihan :

i- bidang sastera ( editor, penulis novel / drama, wartawan )
ii- seni persembahan ( pelakon, model, produser filem, editor majalah / filem )
iii- seni visual ( cikgu seni, pelukis pelan, jurugambar, artis grafik, perekabentuk dalaman )
iv- teknikal ( arkitek, senibina landskap, senibina dalaman, teknologi kreatif )

Then, S for Social. aku ni suka mengajar orang, bantu orang, mudah pergaulan dan baikkk la kiranya. bukan aku ckap k, orang uh yg ckap. HHO. kerjaya :

i- perkhidmatan ( kaunselor, pegawai hak asasi manusia, jururawattt, ahli psikologi, perunding imej )
ii- perkhidmatan peribadi ( pemandu pelancong, juru runding keluarga, penasihat peribadi )
iii- lain2 ( pnyelidik, ahli geologi )

SALIZA, kamoo di bahagian yg mane ? hhha :D * tammat