Bε My GirL.


owner


a girl. no matter how many times she denies it, she will always remember every detail, every moment, every piece of the memories.

Tagboard


Credits

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Wana and AtinVIP . Cute icon from Pixel.
# TIPS LUPAKAN SESEORG !
Monday, January 16, 2012 | 2 Comments
wewitt ,anda baru dikecewakan ? nak melupakan dea ? sedg cari kekuatan ? SO ,LETS CHECK IT OUT !
sumber : pglman sndri dn chnl 109 :)


  1. dekatkan diri dgn Allah .Allah tu dekat .doa byk - byk .istighfar la .menangis lah dgn Allah .aku percaya hati korang akan lebih tenang .bila jiwa da tenang ,pkiran pun aman .segala perasaan takbaik tu pun hilang .sebb tu ada istilah cintailah Allah lebih dari ape pun .mgkin korang belum ckup raih cinta dr Allah .sila la muhasabah diri byk - byk :) kdg2 Allah hadirkan org yg salah supaya kita blaja sesuatu dr dea .
  2. menangis la puas2 .aku percaya ,menangis je salah satu aktiviti yg melegakan utk melepaskan segala kekusutan .tapi korang kne tetapkan .law sebulan ,sebulan jela korg melalak .lepastu stop oke .lagipun ,hal yg da berlaku .menangis smpai bengkak mata sekalipun ,dea takkan balik .layak ke korg meratap utk org mcm dea ?dea tak layak dapat air mata korg .
  3. jgn ingat lagi kebaikan dea .korg da tak payah backing dea .law dea mmg baik ,dea takkan buad korg menangis .org law dea da mula letak kte jaoh dr hidup dea ,means kita kne pkir balik utk diri kita .INGAT ,jgn kejam dgn diri sndiri .
  4. law perlu ,maki la puas - puas .call dea ,bagitau dea korang berhak dapat lelaki yg lebih baik dari dea .itu pun kalau dea kesah la .korg lepaskan kemarahan tu puas - puas .ingat ,call dea sekali ke .kalau perlu :) lelaki bukn dea kesah pun .law dea da tak sayang korang .so ,pikir la baik - baik .toksah bazirkan air mata .once you let go .biar je .no turning back .menangis sebb simpati ? takpayah la .kita ,wanita .kne kuaddd ! ^^ waa ,dan dan over acting -.-
  5. ada hikmah .bila kita fikir terbuka ,baru ade semangat nak berubah .mungkin kalau korg bersama dea lagik ,byk benda tak baik berlaku dari benda2 baik .so ,teruskan bersemangat .bersyukurlah dgn ape yg korang ade .doesnt mean dea takda korg takkan bahagia .ingat ,setiap kesusahan pasti akan dtg kesenangan kelak .
  6. tabah dn kuatkan hati .walaupun sakit .terimalah dgn ikhlas .jgn hangat - hangat tahi ayam .mungkin korang akan ter-jumpa dea kat mana2 lepasni .so ,korg kena betul2 kuat .chill .jgn ikutkan sgt perasaan tu :) cuba tolak jaoh2 .profesional oke ?
  7. law agak2 korg teringat dea .hah ,cepat2 carik aktiviti lain .cuba sibukkan diri sndri .sebb bila korg dok sorg2 ,lagik mudah kenangan dgn dea dlu dtg terjah .so ,cepat2 nyanyik lagu Negaraku .yelah ,mana tau dapat naikkan semangat patriotisme .HHE .atau cepat2 capai handphone ,call kawan2 ke ,shopping ke .main lari2 kat padang ke flying fox ke .ape - ape aktiviti yg korg suka .^^
  8. jgn sesekali melayan lagu jiwang ataupun lagu - lagu yg membawa kenangan dn bekas kekasihh .aww ,geli plak ckap bekas kekasih :D hha .oke ,selagi kita ingat .rugi ,buang masa .setiap saat korang ingat dea ,belum tntu dowg ingat korang sesaat dlm seminggu .
  9. cari kawan2 yg bole dijadikan tempat korang meluahkan segala perasaan tu .jgn carik kawan yg sokong korang utk bersama dgn dea balik ,tapi cariklah yg bole jadi good listener .kwn yg akan bantu naikkan semangat korg balik .just remember ,who was by your side when everyone left ! :)
  10. cuba bukak hati utk terima org lain .cuba utk rasa dicintai dn mencintai .tak semua lelaki mcmtu .tak semua lelaki tu jahat .mungkin korang belum jumpa yg betul2  ditakdirkan utk korang .belum tiba masanya mungkin .insyaAllah ,teruskan berdoa .dn semestinya pengganti tu yg lebih baik .and mungkin ex korg belum masanya bersama korang .seandainya dea ditakdirkan utk korang .he will be yours ,forever to hold :)
  11. hapuskan segala gambar atau kenangan manis dgn dea .hadiah ke .law perlu bakar ,bakar jela .tak guna pun simpan .aku pham tak semudah tu ,tapi cket2 insyaAllah :) kdg2 tnpa disedari terimbau .so ,amek masa .sebulan atau tahun pertama cuba korang blaja utk lupakan .jgn nangis2 lagi .lepastu law TER-tengok gmbar dea ,akan rasa perasaan yg biase2 aje .mcm takdahall lah .alahai ,apelah sgt kan :D bila da ade perasaan nothing tu ,means korg da ley move on .hebatt ! :)
  12. cabar diri sndri .jgn terlalu manjakan diri .he can ,why dont you ? :) aku phm macam mane sakit nya perasaan tu .pena lalui bebb .tp smpai bila nak terus seksa diri sndri ? anda berhak bhagia .jgn peluk erat every moment .ex korg pun konpem da lupa ! ^^ yg da lalu biarlah lalu .simpan baik2 jgn kasik keluar mncari cahaya oke ?
# now ,goodluck :) pglman ni berharga instead mendewasakan .dont give up .kasik peluang utk hati anda melupakan dea oke ?

Blogger Mashi Milo said...

kalau kita nmpak facebook dia ? kalau dia minta couple dengan kita balik camner tuh akk ?

 
Blogger [ saliza ] said...

akak pena rasa .cuba adik block dea .xpayah amek tau psal dea especially law nga exam week .mse depan lagik pnting dekk :) adik just pkir dea xpena kesah psl hidup adik ,so nape adik nak kesah psal life dea .HE CAN ,WHY DONT YOU ? ^^ psl dea dtg balik .its up to you .xsalah kasik second chance .mnetau dea btul2 da berubah :)

 

Post a Comment


Newer Post
Older Post