Bε My GirL.


owner


a girl. no matter how many times she denies it, she will always remember every detail, every moment, every piece of the memories.

Tagboard


Credits

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Wana and AtinVIP . Cute icon from Pixel.
Rindu jugak laaa nak menaip;
Saturday, May 16, 2015 | 0 Comments
16052015

Dunia blogging dah tak sebati dalam hidup aku rasanya. 23 tahun dan rasanya banyak benda nak buat dengan timbunan assignment, presentation, jalan2 menikmati sisa sisa baki degree ni dah nak habis. Pergh perghh. Berjalan saja hahahha well, ingat senang ke nak mai kedah for saje2. Jauh tuuu. Mengidam nak jelajah thailand tapi hmmm mcm tak dapat je hmm so sad.

So menulis tentang moment untuk update setiap hari dah semakin malas. Tak mcm zaman high school dulu. Text message pun boleh salin dekat buku ya rabbi punya lah xnak melupakan kenangan. Hahahaha! Dan buat masa kini dan akan datang, bergantung pada keupayaan ingatan untuk mengingat ajelah segala kenangan manis, pahit getir liku liku kehidupan. Aiceh.

Dalam masa terdekat ni insya allah. Blog pun akan mula di private dan kemudian dipadam dari laman sosial. Biarlah ia berlalu. Tak mahu ada org stalk lagi hasil penulisan ntahpape aku ni ha ishh tak bermanfaat betul hahaha!

Insya allah tinggal lagi 1 semester dekat uum lepastu praktikal and hopefully will graduation on time. And continue to do master pulak. Insya allah! Semester hujung hujung ni mcm mcm pengalaman. Stress dengan kerja, how to manage person, how to build teamwork. Tension tak payah cakap lah tapi cuba sehabis baik untuk pupuk diri dalam positive vibes. Anggap lah bila kerja nanti lagi besar dugaannya dari sekarang, lagi bertimbun kerja dari sekarang. Dengan masa yg tak ckup 24 jam lagi. Ish ish. Gonna missed moment belajar ni lah kan. Yg dah nak berputus asa tu, jangan mengalah. Gagal sekarang bukan bermakna next step juga akan gagal. No no no! Usaha usaha usaha tu yg penting. Hasilnya biar allah yang tentukan. Insya allah kalau allah beri mestilah itu yg terbaik. Betul tak? Sometimes Allah uji through a person. Sabar banyak banyak. Kan ujian tu sebatas dengan kemampuan. Pandang cermin dan cakap yes kau mampu lalui ni! Fighting!

Semalam 150515,
tarikh cantik. Dan kenangan juga indah! Ecewah. Telah menghadiri kursus pra perkahwinan dekat pusat islam, universiti utara malaysia. And yes, cuba jangan fikir kalau ambik kursus kahwin tu dah tak sabar nak kahwin. Menggatal. Why? Salah ke timba ilmu. Suasana tu dah biasa dekat sini bahkan lagi ramai junior sem 3 or 4 dah ambik jugak. Tolong lah fikir di luar kotak. Jgn rigid on something. Alhamdulillah. I'm enjoyed kursus kahwin from 8 morning till 12 midnight. Banyak ilmu and kadang2 ustaz too straight forward but then i realize, nama pun kursus kahwin yedakk? anggap jela sebagai ilmu. It just on us how kita interprete to something.

Err, dah lama tak membebel rasa panjang la pulak. Hahhahaa! Okay bye!