Bε My GirL.


owner


a girl. no matter how many times she denies it, she will always remember every detail, every moment, every piece of the memories.

Tagboard


Credits

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Wana and AtinVIP . Cute icon from Pixel.
Short Vacation #DAY2
Friday, May 16, 2014 | 0 Comments
Ini entry throwback. Harap maklum. Dan juga entry bergambar.


Hari kedua di bumi Langkawi.

Mulakan aktiviti jelajah Langkawi awal pagi. Semalam kami ada book utk naik boat jelajah pulau which is Island Hopping. Mcm biasa ramaiii sangat orang yg terdiri daripada ramai sangat agent. Foreigner pon ramai jugak.



Masa ni kat jeti tengah tunggu boat yg akan bawak kami.

Boat kami and nampak, ramai gila kan? Penuh boat and tak kisah la. Pengalaman naik boat pon first time. Besttttt! Memory detected. Keep it! Island Hopping ni kami ada jelajah 3 pulau which is Pulau Tasik Dayang Bunting, Pulau Beras Basah dengan Pulau ape ntah yg helang banyak sangat! Banyak dan besar sangat! 

And paling best laut bersih sangat. Pantai pon bersih sangat. Biru jeee. Pakkal je tak pandai berenang heheh. Nmpk yg biru jee kat belakang tu. Best!

Gambar terpaksa dikaburkan sebab suruh focus dekat gunung belakang tu. Orang cakap dari bentuk gunung ni menunjukkan gambar orang mengandung sedang baring and sebab tu la Pulau Tasik Dayang Bunting. Haaa. Mmg sebijik jugak la nmpak org mengandung. Ish. Kuasa Allah. For me travelling is the way kita nampak kebesaran Allah dan keindahan Dia. I love nature! Hik.

Maybe gambar ni lagi jelas. Ha nampak kan bentuk perempuan mengandung. Allahuakbar.


Okayyy, lepastu kita gi tengok helang yg besar dan banyak sangattt! Ha nampak tak?


Lepastu kami gi Pulau Beras Basah. Tapi tak tahu kenapa nama pulau dia mcmtu. Silakan google kalau nak tahu lebih lanjut mungkin? Hahha. Tapi mcm biasa. Pantai cantik sangat! Yayyyy!



And balik around petang. Kul 1 mcmtula. Ni bawah ni driver boat kami. Form 1 kayy. Pergh pergh!


Dapat la ole2. Hahhaha. Tetibe je ada orang jual. Bila masa ambik gambar kami pon taktahu haha lulzz. Muka tak ready sangat. Rupanya masa tgh sibuk2 nak naik boat ada org guna dslr kat tepi2 tu suruh senyum. Utk ni rupanya haha


Then, balik bilik mandi siap2 lagi keluar pergi Cable Car, Langkawi pulak. Yay! Mmg pengalaman first time sangat! Masa mula2 tu aku tak boleh nak gigihkan tgk environment dari atas sebb gayat and takut satuu, and dapat boyfren jenis psycho mmg rasa nak tumbuk2 jerr hahha. Tinggi sangat tau! Besttt!



Ha, nampak tak view dari Gunung Mat Chincang. Picturesque scene! Bestttt!

And, lepas tu kami maghrib and pergi shopping coklat. Ni malam terakhir di bumi Langkawi sooo, shopping coklat adalah wajib. Aku lupa nama bangunan ni apa tapi dekat area jetty Langkawi pon banyak jual coklat. Banyak sangat sampai kami semua especially lelaki shopping coklat mesti rm100 ke atas. Fhewww, coklat je pon kan. Hihi

TQ peneman I. Yg selalu bawakkan handbag and bakul coklat! And these coklat so yummeh make me soooooo rambang mata!

*End day two at Langkawi*