Bε My GirL.


owner


a girl. no matter how many times she denies it, she will always remember every detail, every moment, every piece of the memories.

Tagboard


Credits

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Wana and AtinVIP . Cute icon from Pixel.
Short Vacation #DAY1
Monday, May 12, 2014 | 0 Comments
Ini entry throwback. Harap maklum :)


Cuti hari pekerja 1/5/2014 kami decide to have a short vacation which is unplanned well. Seriously, esok pagi gerak, malam tu baru discuss and cari org sape lg nak join.

-- sebelum tu aku mmg tak berapa sihat. Sesak nafas and doc kat pusat kesihatan uum ni duk kata aku stress and sarankan aku gi la jalan penang ke mana ke sehari dua. And his suggestion aku bgtau safiq. Tak tahu plak dia ambik serious haha. So sweet of you my love!

Disebabkan unplanned dgn tak book ticket ferry and sesak gila jetty masa tu walaupun pagi lagi ktorg dah gerak. Unplanned kan. So agak kelam kabut and tak tersusun la.

Sebelum. Masih dekat area jetty.

Masih di Malaysia. Muka excited nak naik ferry. Hihi

----dalam ferry seat tak cun nak ambik view laut, so I pon tido jer. First time pengalaman naik ferry. Bestttt bakhang. Tak mabuk rupanya aku ni. Baru tahu. Heheh. So around 45 minit mcmtu, sampai la kami ke destinasi. Disebbkan cuti so ramai parents ambik peluang cuti bawak anak2 kecik. Bestnya diorang. Kan. Aku dah 22 tahun baru ada pengalaman tu. Emm emm----

Bukan Perth, UK or mana destinasi luar negara. Cuma masih dalam Malaysia. Which is ---

Langkawiiiii! Yay!


Candid so much and I love dis. Boleh bajet foreigner sangat. Haha. 

So, dis is another candid. Love it!

Kereta sewa kami kat sana Avanza. Okay la utk total 6 org ni. Untuk 3 hari sewa aku rasa dalam 300+ (lupa) lepas tu ada extra rm100 utk deposit kunci kereta. Kalau kita pulang kunci so dapat balik rm100. Kira duit kereta spend kat resit 400+. Plg best kami ronda 1 Langkawi. Minyak kereta rm50 tak luak pon. Sekali ja kami isi minyak, masa memula ambik kereta. And then rumah sewa. So total utk rumah sewa tempat tinggal kami selama 3 hari dan kereta selama 3 hari = sorang rm110. 

Sblm tu kami mengisi perut dan semestinya ke mcd ke kita selera aku sangat hahha. Mana tak dari pagi tak makan duk excited nak naik ferry, hilang segala selera mkn. *lah sangat* haha



Sampai je rumah, mandi terus kami gerak jalan-jalan. Memandangkan sampai Langkawi dah petang so agak limited la pergerakan jalan kami. So, first place kami visit ialah tidak lain dan tidak bukan pantaiiiii! Pantai Langkawi serious sangat cantik, bersih sangat, biru jee. 



Sarankan kalau nak gi vacation, lebih baik beli monopod. Baru best nak ambik gambar ramai2. #IklanPenaja

So budak lelaki je mandi manda, I duduk jaga barang, selfie sorang2. Haha. Sampai pantai je pon dah kul 5 lebih. So kejap je lepastu dah maghrib. Ramai sngt orang kat sini. Oh lupa. Ini Pantai Cenang. Antara pantai yg wajib visit bila mai Langkawi noh noh. Hahah.

Aci tak kalau kira ni sunset? Haha. Sunset at Pantai Cenang. Bestttt!

So lepastu balik rumah, and malam keluar cari makan. Kami makan dekat dgn Dataran Lang. Lepas kenyang perut, kami visit la helang yang jadi tugu Langkawi ni. Tapi seem kami sampai malam, so gambar tak clear sangat la. Tapi boleh la setakat selfie nampak helang. Hihi

Best! Harap dapat pergi lepak sini lagi!

So dah malam. Kami balik. Rest. DAY2 akan di update lagi.