Bε My GirL.


owner


a girl. no matter how many times she denies it, she will always remember every detail, every moment, every piece of the memories.

Tagboard


Credits

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Wana and AtinVIP . Cute icon from Pixel.
'memerhati'
Saturday, May 4, 2013 | 0 Comments
welcome dear 5th may. please be nice.

well, selamat mengundi. masa depan Malaysia ada di tangan anda bagi yang layak mengundi. buatlah keputusan sebaiknya. lihat, terus lihat, lihat lagi. fikir, fikir lagi, teruskan berfikir.

bila kita jadi pemerhati. kita akan sedar. perkara yg ditokok tambah di luar pengetahuan kita, kita tak tahu. tapi teruskan lagi memerhati. menilai dan berfikir dengan ilmu. buat kajian. jangan simply ambil dari satu sumber. tak rugi kita belajar ambil tahu. tak rugi sangat. ilmu yang kita belajar tak akan pernah rugi dalam hidup kita. apa pun ilmu. in shaa allah pasti ada manfaatnya :)

mengamalkan sikap keterbukaan pun tak rugi. paling penting untuk mentadbir negara. ilmu mesti penuh di dada. ilmu agama, ilmu  kira - kira atau segala ilmu pun. manusia ni diciptakan utk belajar. belajar dari segala segi. tak semestinya bila kita di atas, kita tak perlu belajar lagi. life is about makes failure. tak semua manusia tu perfect. tapi vubalah bagi peluang mereka mentadbir. kita jangan membuta tuli mengkritik. mengkritik secara membina lebih baik dari menjatuhkan org lain.

manusia memang laju kalau nampak kesalahan org lain. satu dunia kalau boleh nak canang. satu dunia kalau boleh nak hebohkan. tapi kalau benda baik yg dia buat, buat buat tak nampak. tengok sebelah mata.

walau siapa pun yang menang esok, diharapkan, dapat menerajui negara Malaysia ke persada global. membanggakan negara lain bahawa orang melayu juga bijak mengawal keadaan dan mentadbir negara. hal mentadbir negara bukan hal yang mudah. jangan biar orang melayu di tindas oleh kaum lain. buka mata. buka minda. berfikir sedalam dalamnya.

jangan biar fitrah menjadi fitnah.

assalamualaikum. selamat malam.
.