Bε My GirL.


owner


a girl. no matter how many times she denies it, she will always remember every detail, every moment, every piece of the memories.

Tagboard


Credits

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Wana and AtinVIP . Cute icon from Pixel.
*unexpected
Thursday, April 25, 2013 | 0 Comments
assalamualaikum

ujian datang saat sedang bahagia. bahagia tu pun kadang2 ujian allah. cuba buka mata. tengok mana silapnya, mana kurangnya. benda mcm ni bukan simply kita pejam mata and bila bukak mata balik problem dissappered. mane ada. tu gilaaa, ajaib, miracle namanya.

siapa lagi nak selesaikan masalah kita kalau bukan KITA sendiri. kita lari hujung dunia pun masalah tak akan selesai kalau kita sendiri tak bertindak. face it. lalui walau susah. lalui walau payah. lalui juga walau ia sungguh menyakitkan. tapi kita sebagai hamba allah kena ingat. kena selalu semat dalam dada. walau apa berat pun ujian allah. ia sebatas dengan kemampuan kita. kita mampu.

allah bukan saje bagi ujian kat kita. mesti ada hikmahnya kenapa sekarang. mesti ada hikmahnya jadi mcm ni. walau tak terjangka dek akal, hikmah tu akan tetap datang bila tiba masanya. kita akan tetap bersyukur kenapa keadaan nya mcm ni.

feeling tu bukan dipaksa. tapi comes by itself. mengikut situasi dan keadaan masa tu. ni lah yg dikatakan takdir allah is something unexpected. tak dijangka langsung. bersedia atau tidak. mahu atau tidak. kita kena kuat hadapi. buat keputusan betul2. untuk kebaikan semua pihak.


Just because she smile ,doesnt means she is happy. she smile bcause she is hopeful ,she has faith n she is strong :)

bersangka baik saliza walau apa juga keadaannya. instinct kuat sangat. gerak hati utk semua perkara. Ya Allah, Aku tak pasti apa yang sedang Engkau aturkan. apepun, Permudahkanlah ia, jangan Engkau sulitkan.

Sayangilah seseorang kerana Allah. Apabila dia pergi, kita tidak terlalu sedih. Jadilah orang yang baik (soleh/solehah) insyaAllah, Allah akan menghadiahkanmu pasangan yang baik kerana Allah itu Maha Adil lagi Mengetahui. Lebih baik bersyukur apa yang ada depan mata, daripada berharap yang belum pasti ada. :)



ujian Allah sentiasa datang bersama hikmahnya yg tersembunyi. be strong saliza. kuatkan hati. be matured. jgn terlalu ikutkan perasaan sebb awk mampu! :)