Bε My GirL.


owner


a girl. no matter how many times she denies it, she will always remember every detail, every moment, every piece of the memories.

Tagboard


Credits

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Wana and AtinVIP . Cute icon from Pixel.
lelaki + perempuan = BFF ?
Friday, January 20, 2012 | 2 Comments
TIPS kamu kekal bersahabat :)


  1. Tahu Kehendak . AWAS ! pastikan kamu berkawan dgn dea bukan kerana mahu menagih cinta dari dea .antara kamu hanya kawan :) kamu kena tau ape yg kamu mahukan dlm persahabatan tu .insyaAllah ,niat yg baik segalanya pasti baik .
  2. Jujur .dlm persahabatan ,sekalipun dgn lelaki atau perempuan jujur adalah keutamaan :) especially yg berlainan jantina .seandainya sudah ada kekasih hati ,bagitau atau kenalkan mereka ,suapaya kelak tkda salah paham .tak pasal - pasal cemburu buta .padahal BFF je kan =.=
  3. X Hipokrit .takpayah la nak berpura - pura jadi orglain semata utk puaskan hati individu .tu bukan BFF sejati .tak dinafikan ,mmg susah .ramai yg prefer untuk cari rakan sejenis sbg BFF .sebab lebih selesa berkawan ,lebih selesa utk berkongsi pasal hal yg sensitif .tapi BFF dari rakan yg berlainan jantina pun penting jugak .kita dapat kongsi pendapat yg berbeza about mcm - mcm hal .WELL ,mgkin sesuatu keputusan lebih mudah dibuat lepastu ^^
  4. jangka Perkenalan .mestilah da bertahun ? kalau tak xkanlah mudah je percaya utk sandang tittle BFF .sebb ,jangka perkenalan ni bukti anda berdua bersahabat .lagi lama kawan ,lagi da phm perangai dn character masing - masing :) 
  5. Open Minded .semaikan dalam persahabatan ,perasaan 'tak kisah' dan terbuka .setiap orang punyai pandangan dn pemikiran yg berbeza .selagi tidak langgar batas persahabatan ,selagi selesa berkawan ,ape salahnya :)
# org cakap ,kawan tu cermin kita .
sebab kalau kita berkawan dgn org yg baik ,maka baiklah kita .
kita berkawan dgn org yg jahat ,mungkin kalau kita tak cukup kuad ,boleh terpengaruh .
bukanlah saya ckp berkwn dgn org jahat tak bagus ,tapi kena pandai jaga diri la :) 
sebab org judge kita melalui dengan siapa kita berkwan .
okey ,tak salah pun dgn lelaki atau perempuan yang jadi BFF kita .
yg penting selesa .
alhamdulillah ,lelaki dan perempuan ,
saya da dikurniakan kawan - kawan dlm kalangan org yg baik ,
mmg officially sayang mereka tiap sorang .
BFF till Jannah ,insyaAllah ;)

Blogger norsyamimi said...

hee~ suka la nek sally omei :)

 
Blogger [ saliza ] said...

oke cu mimi :]

 

Post a Comment


Newer Post
Older Post