Bε My GirL.


owner


a girl. no matter how many times she denies it, she will always remember every detail, every moment, every piece of the memories.

Tagboard


Credits

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Wana and AtinVIP . Cute icon from Pixel.
[ ketentuan Allah sgt sempurna ]
Saturday, July 30, 2011 | 0 Comments
assalamualaikum diary sayangg  :)
semoga aryni semua ceriaceria selalu cam ASTRO CERIA .
*waa ,kantoi la layan astro ceria :D
=.=
hurm ,clas business yg dihandle oleh Puan Umi .
duoble triple syok blaja lam clas dea .
SEBAB dea suke cerita dn story mowryy aje ^^
aritu ,perbincangan ttg skema soalan exam .
tapi tetibe dea bole cte pasal :
"perempuan yg baikkk ,utk lelaki yg baekkk "
"perempuannn yg tidak baikk ,utk lelaki yg tidak baikk juga "
dan seterusnya ...

cikgu said ,jaga harga diri kita .jngan dgn mudah kasik pd org yg bukan halal utk kita .
sebb jika ia hilang ,selamanya akan hilang .
pastu ,law dea da mule pegg tgn dan buadd bukan2 ,suda terg lagii bersuluh ,
tinggalkan dea .da ternyata dea bukan org yg baik .
okey ,aku terpkir sejenak kat situ .hurm2

konklusinya ,baiki diri sndrik utk lebih solehah ,utk lebih baik :)
hm ,kita hnya mampu merancang dan Allah yg menentukan segalanya .ketentuan Allah sgt sempurna >.<
walau sayang ,cinta mati sekalipunn .kalau Allah suda tetapkan ,tiada jodoh ,
xkan together bersama jugak .
' kun faya kun ' maka jadilah ia .
Allah da menetapkan pertemuan ,perpisahan ,ajal maut ,jodoh dn segalanya pd setiap hamba-Nya .
kalau DIA da tetapkan sesuatu ,walau seluruh isi alam menghalangnya ,kita tetap akan dapat .
tapi ,jika DIA xtetapkan sesuatu utk kita ,walau ape pun blaku ,kita xkan dapat .
Allah Maha Mengetahui setiap yg berlaku ~
woa ,itu konklusinya .aku share cket sama blogger :)
lepastu ,cikgu ckap .jgn rase rendah diri dgn kekurangan kerana disebalik kekurangan pasti ada kelebihan tersendiri . hurm ,betol betol . *buadd cam upin ipin . =p
sebb ,ciptaan Allah sgt unik.
masing2 semua ada 'X-FACTOR' masing2 .semua taksame .
SO ,xmo rase sedih yea awak2 sekalian ~
kalau kita takda boiprenn o girlfrenn sekalipunn ,jgn risau .
mungkin blom tiba waktunya dan waktu itu tetap akan tiba .
dun wuryy ,be happy :)
keep flow oke ?
awak awak kat luar ,enjoy your colourful day .
hidup ini utk dinikmati ,bukan ditangisi .
amek setiap pengalaman itu sebb ia sgt berguna fo the future =.=
pasal study plak .
jangan putus asa for the day [ 22nov 2011 ]
terus usaha dan jangan toleh belakang lagi da .
xda yg mustahil dalam dunia ni .usaha ,doa ,tawakal ^^
insyaAllah segalanya pasti baek .
habluminaAnnas ,habluminaAllah jaga bebaik <3
jaga tingkahlaku ,jgn guriskan haty dn perasaan org lain .

*amalkan ini .
sebelum tdo ,mahapkan semua org biar haty dn jiwa kita tenang dn bersih dari dendam .
walau besar mana sekalipun kesalahan itu ,jngan disimpan ,maafkan sebb kelak kita juga pasti memerlukan kemaafan dari org lain .
THEN ,yakin ngn apa yg ditetapkan itu sgt terbaik dn jgn kecewa kalau semua xhappen yg mcm kita harapkan .mungkin bukan rezeki mase tuu .mase depan nnti ,xmustahil kan ? ^^
yg penting ,kita da buaddd yg terbaikk !
congrates dri sndrik :)

b4 end dis entry ,setiap katakata jugak peringatan utk cik saliza .yg baik itu dari Allah ,yg buruk itu dari saya sndrik .mntak mahap zahir batin terslah bait katakata >.<
wish you all luck utk hadapi setiapp cabaran dn ujian Allah .
hadapi dgn SABAR ,jngan mengeluh (:

ENDD