Bε My GirL.


owner


a girl. no matter how many times she denies it, she will always remember every detail, every moment, every piece of the memories.

Tagboard


Credits

© 2013 - Full Template by Arrien Amani and someone help me is Wana and AtinVIP . Cute icon from Pixel.
tak kenal maka tak cinta :)
Thursday, April 21, 2011 | 0 Comments
anyung haseyo,

setelah sekian lama tak update cerite pasal dri sndri. akhirnya saat yg ditunggu oh :D korg RINDU saya bercerita tak ? HHA. kamsamida sudi membaca segala entry munchies saliza (: APPRECIATE it lha. amek lah lovalova yg berguguran kat atas nun. (:
dari haty flying to blog. AWW ! *sedg memikirkan kiyut miyut motto untk darling NYUMYLICIOUS saia :) -dari haty ke lensa- sweet kan. MANES lha ! HHO.
oke, berdasarkan entry yg sekian lama tak ditatap ni. maka, dgn ini akan bermule la story mory oreo munchiess saya :) *bercerita dgn pjg lebarnya !
oke, turn to topic :

welcome to NYUMYLICIOUS saya. tak suke nyumylicious. tutup mata lah oke ?kpd mereka yg tergerak nak baca this entry. samad dtg ke entry buwoks saia. LALALA :D nak bebel ttg dri sndri lah ! hehe. enjoy reading (:




saya, owner this page. SITI NORSALIZA. oke. nama saya pjg. TAWU ! up to you all nak calling ape. asal yg baik2. dak2 pun panggil mcm2. biasa saliza, liza, cik sitii :D hihi. dinda and gule2 pun bole (:
now 9teen years old. even lom genap. lahir pada 22-12-1992 di BP. santek tarikh. terimakaseh :) *law blaja GEO, 22dec itu musim sejuk. now, tinggal di Taman Intan, Kluang, Johor. dan mnyambung blaja utk tingkatan 6 di Sekolah Sukan Negeri Johor, SMKTHO :) tahon ni STPM. wish me luck.
sgt gilakan chocolate and icecream. hobi ialah menulis, baca novel (kdg2), ngadap lappy, tdo, makan (tapii tak gumuk ! ), lumpat2, ketawe besarbesar, merayau dan gedikgedik kat bandar, nyanyik, dgn musik, kemas bilik dan ruma (depends pada mood rajin saia ),  berangan, update blog, baca blog orang lain, gayot, kacau parents dan adiq2 :D toh sajep :D HHO.

cita2. sehingga sekarang xde lagii cita2 yg tetap. sntiase berubah. dolu2 stewardess (seksiii :P ), pensyarah, pegawai perancang bndar dn wilayah, cikgu and now, KONSULTAN :)  mcm seronokkk ! :)
hha. tiba gak tergerak nak apply UPNM. haha. tapi ble encik Z kap nnti rekrut2. ade kawad2. twos saia ubah pkiran :D hu. saya pnye feveret nasi goreng ayam dn tea o limau ice. harus. wajib order !



saya seorang yg happy sajep. AGAKNYA lha. :D mudah terasa, cerewet dlm segala segi hal. paling pnting sgtsgt manja walaupun anak sulung. msty ta pndai berdikari kan ? SOBB. ngn bonda dan abah pun takpena berjaohan lame2 lagii. takat jaoh pegi camping 3 ari uh tak kesa lha. sape yg dekat ngn saya akan perasan lha kemanjaan uh :D HHO. espeselii mmbe :) *bayangkan. even share makan mee goreng, mereka ley asingkan sayur sume. sebb mereka da tau saya makan msty tak abes n tak pandang sayur ! :P sayur pun depends. yg tertentu jela. tkdelah tak makan terus. sgt degil, benci pada kongkongan. lagii kongkong lagi saya wat :D harapmaklom ! ni cket character saya nyatakan. personaliti utk DECEMBER :
- sgt setia (boleh lha ! :D HHA ) setakat ni takpena putus cinta sebb curang :)
- sgt jujur dan tolak ansur ( jujur mungkin. even ngn mmbe2 pun. law wat jaat jgn ajak saya oke. saya INESEN :D )
- xpandai berpura (KOTTT ! :D )
- aktif dlam pergaulan ( depends pd org lha. kdg saya pndiam jugak. )
- cepat mara ( HARUSSS ! huhu. mood tak stabil. kesian saia )
- kurang sabar ( same kott :D )
- perangai berubah ( actually hati punnn. HHO. plus cepatt bosan ngn sesorg. ISHK )
- cita2 tnggi ( HHE. harus lha. baru semangat ! :) GO SALIZA GO )
- tak ego walau pun harga dri tinggi ( HEEPPP, sgt ego kott :P )
- suke mnjadi org berpengaruh ( skrg da ade dah. pngaruh yg baek oke ? )
- suke dipuji, diberi perhatian dan dibelai ( WAHH ! no komen )
-suke brcmpur ngn org ( MUST ! :) saya suke blaja mngenali org. )

mmg tak ley percaya sgt. tapii mostly adalah saliza :) serba cket lha. nak tawu lbey lanjot sile lha USYA :D
status : SINGLE. not taken :) maklom lah. awek tak shunn, mane howttt, tak reti masak plakk. bukan sngaje taknak learn. MALAS kott. wahh, berterus terang uh :D lagipun kat luar uh byk ag yg lbey better, baik. iye tak ? saya kan tak baek, gedik, tak perfect kott ! SOBBB. mmg sume tak perfect. tapii ilovemyself munchiesss oke ? :) anda berminat ? sile putus asa jela oke? HHA. saya degil orangnye. law beriye jugak, sila lah isi borang dgn lengkap dan nyatakan gambar pasport skali dan wat karangan sepjg 650 patah perkataan knape saya. OKE ? HHA. tapii paling pnting harus brani utk amek risiko di reject :) jaat saya kan ? MAHAP. xde niat pun ! cuma sekarang, AKU TAK PERCAYA CINTA :P wahhh, takdela. saya tnggu jodoh yg ditetapkan Allah utk saya :) nk ckap pun susa. kunk beriye taknak bercinte, esuk2 gedik plak bercinte. so nye, saya berserah pada jodoh dan ketentuan Allah. :) insyaAllah kalau itu yg terbaek, WHY NOT ?
tak mengharap pd jodoh yg sempurna. tapi ckoplah sekadar dea boleh accept saya dn family. boleh bimbing saya dan family kami uh ke jalan Allah. keluarga salihah :) WAHH. hehe. syg saya sebb dri saya bukan fizikal atau lain semate mate. ikhlas mencintai saya kerana Allah. insyaAllah :) apa jua yg diberikan Allah, ada hikmahnya kan :)

posted by saliza ! (: